MED-DER'den İş Güvenliği yasasına tepki

Sağlık 6.11.2014 08:05:39 0
MED-DER

Hükümetin iş güvenliği yasası ile Isparta ve Emenek madenlerinde yaşanan olumsuzluk ve  ölümleri protesto etmek amacıyla Mezopotamya mevsimlik tarım işçilerinin haklarının korunması ve geliştirilmesi derneği  tarafından Kızıltepe Özgürlük meydanında bir basın açıklaması yapıldı.

Kızıltepe Eğitim-Sen binası önünde toplanan katılımcı gruplar özgürlük meydanında sloganlar eşliğinde yaptıkları yürüyüşün ardından Med-Der başkanı seydo solhan tarafından okunan basın açıklamsında şu görüşlere yer verildi:

Değerli emekçiler değerli halkımız soma faciasından sonra yine katliamlarla karşı karşıyayız

Karaman ermenekte bir maden faciası ve henüz işçilerin cesetleri toprağın altındayken Bartın ve zonguldakta meydana gelen göçükler,serikte mevsimlik işçilere ırkçı saldırılar , ısparta da mevsimlik işçilerin 25 kişilik araca 46 işçinin bindirilmesi ve kaza geçirmesi sonucu yaşanan onsekiz emekçinin ölümü.kapitalist sistemin akp hükümeti eliyle Türkiye de emek hırsızlığı korkunç boyutlara ulaşmıştır.işçi ölümleri katlanarak artmakta, çıkar gruplarının rantı uğruna iş güvenliği adına hiçbir tedbir alınmadığı için onlarca işçi acımasızca öldürülmektedir. Son zamanlarda yaşanan ölümlerin tamamı katliamdır. İşçi katliamıdır..akp hükümeti işçi katliamlarını, bu işin fıtratında var diye normalleştirmeye çalışmaktadırlar.

Bununla birlikte milyarlarca doları cebine indiren rant için her türlü emek hırsızlığını yapan kişi ve çıkar gruplarını meşrulaştırmaya çalışmaktadırlar.Biz biliyoruz ki akp hükümetinin bu kan emici politikaları devam ederse onlarca çocuk öksüz kalmaya devam edecek, onlarca aile mağdur olacaktır.Maalesef ki kapanması gereken maden ocakları olaylar biraz durulur durulmaz yeniden işçilere mezar olacaktır. Daha fazla ölüm, daha fazla para, rant demektir. Bunlar kanla , işçi kanıyla beslenen kan emicilerdir. Bütün bu yaptıkları yetmezmiş gibi, mazlumun ,emekçinin barışın yanında yer olan kesimler yine akp eliyle hedef gösterilmiştir ve gösterilmeye devam etmektedir. Biz işçilere yönelik yapılan tüm faşist saldırıları kınıyor , işçi ölümlerinin engellenmesi için gereken bütün tedbirler alınıncaya kadar var gücümüzle mücadele edeceğimizi hepinizin önünde bir kere daha haykırıyoruz.

Ayrıca İşid saldırılarını kınadığı için alçakça saldırıya uğrayan Deniz Naki ve Ankarada saldırıya uğrayan HDP pm üyesi ahmet Karataşa yapılan saldırıları kınıyoruz.

Yürüyüş ve basın açıklamsına Kızıltepe KESK, Disk, Eğitim-Sen ve bazı sendika, dernek ve STK temsilcileride destek verdi.


Anahtar Kelimeler: